20 בינואר 2012

גבירותיי ורבותיי, נפתחה העונה!

מז'תומרת "איזו עונה?" עונת ימי ההולדת כי-מובן!
זה מתחיל בטיפטופים קלים: הפיצ'ול,אחותו, האחיין שלנו ואז מגיע השילוש: ג'וניור, אבא שלי, ואני.
זוכרים את המסקנות שלי משנה שעברה?
זהו, שאני לא ממש ניחנת בפאר הזכרון כשזה מגיע לארגון ימי הולדת לצאצאים...
ותוסיפו את העובדה שנוסף לחיי חבר חדש, יקר וקרוב, שלא היה קיים לפני שנה, שמו בגולה "פינטרסט", והנה לכם תסבוכת יום הולדת מפוארת.
כך יצא לו אל הדרך קרנבל שנתי ובלתי נמנע נוסף.
נתחיל ביום ההולדת עצמו.
לג'וניור המתינה מתנה צנועה (די וי די של הסרט של הדרדסים. את הרולרבליידס נקנה כבר ביחד איתו), ו"ווילון בלונים" ביציאה לסלון.

כמובן ששכחתי להכין לו זר לראש בשביל הגן ונאלצתי לאלתר משהו בעשר דקות.
(גאון מי שהמציא דפים מעוצבים דביקים וגאונות דפי ורחלי על אותיות נהדרות)

והקליינט המרוצה (אני מקווה...) ממש בשליפה מהמיטה וחצי שעה אח"כ כשהתאושש והחליט להתחפש למלך.

כמובן שחגגנו פעמיים בגן (אחד לצהרון ואחד לגן) וכמובן שחגגנו בשלישית כשגם המשפחה הוזמנה בשבת אחה"צ.
וחגיגה רביעית, לחברים קרובים... שהיא כבר סיפור לפוסט משלה...
למשפחה עיצבתי מזנון צנוע ופשוט.
(למקרה שתהיתם, חוסר האוכל על השולחן הוא לא חלק מפיצ'ר ה"צנוע ופשוט"... הוא יגיע מאוחר יותר)

ובגלל שממש אין לי מה לעשות בחיים ומאוד משעמם לי, החלטתי לעטוף כל ערכת סכו"ם בדויילי, כדי שיתאימו לעיצוב הכולל.

הפעם השכלתי לקנות את רוב האוכל כך שעבודת פרך לא נכללה בעסק. אבל פינקתי את האורחים בעוגה שאילתרתי.

את הרעיון קיבלתי מתמונה של עוגה שראיתי בסוף פוסט של חתולי8.
ביססתי את העוגה על מתכון פשוט וטוב של קרין גורן והוספתי תוספות נחמדות משלי.

רוצים גם? הנה!

לבסיס ולציפוי
מתכון של קרין גורן (להכין רק חצי מכמות העוגה עצמה, והרוטב כרגיל).

למוס נוטלה
3 כפות ממרח נוטלה מרוכך מעט (אפשר גם 2 או 4, תלוי כמה מתוק אתם אוהבים).
מיכל שמנת מתוקה להקצפה.

למוס שוקולד מריר -
150 גר' שוקולד מריר טוב, מומס.
מיכל שמנת מתוקה להקצפה.

 - מכינים את בסיס העוגה בתבנית קפיצית לפי ההוראות של קרין גורן (בלי לחורר גומות).
    רק קחו בחשבון שבגלל שהפחתנו את הכמות גם זמן האפייה מתקצר מעט.
 - מחכים שיתקרר.
 - מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם ממרח נוטלה עד לקרם סמיך.
 - שופכים על בסיס העוגה, מיישרים ומכניסים להקפאה עד שהופך למוצק.
 - מקציפים שמנת מתוקה ומזליפים שוקולד מריר מומס (אם אתם רוצים שבבי שוקולד אז תזליפו שוקולד בעודו חם לתוך     השמנת בעת ההקצפה).
 - שופכים על שכבת הנוטלה (אחרי שקפאה לחלוטין), מיישרים ומכניסים שוב למקפיא עד למצב מוצק.
 - מכינים את רוטב השוקולד העליון לפי ההוראות של קרין גורן.
 - שופכים את הרוטב על העוגה הקפואה ומיישרים. מכניסים להקפאה
- מעבירים למקרר שעה-שעה וחצי לפני ההגשה. 

עוגה פשוטה להכנה, רק דורשת זמני הקפאה בין כל שכבה, ומרשימה מאוד.

אה...? ומה זה...?

זו כבר הצצה לפוסט הבא ובו יסופר על חוסר השפיות של אחת... פיצ'ולה... ועל המשך עלילות קרנבל יום ההולדת לג'וניור.

ואם אתם כבר כאן ובאווירת ימי הולדת:
רחלי, האישה והאגדה, חוגגת את יום הולדתה המתקרב בבלוגולדת מתמשכ(ת) ומרגש(ת) במיוחד בה היא מגרילה פרסים ותעביר תרומת שקל אחד על כל הודעה לעמותת מלאכי יום הולדת. שווה מאוד מאוד להיכנס לבלוג שלה וגם לאתר העמותה!
מלאכי יום הולדת


קררררררררר לי!
ברררררר......
שבתשלום!
Pin It

10 תגובות:

  1. נראה נהדר!

    השבמחק
  2. כתר יום ההולדת הזה מקסים והעוגה בכלל עשתה לי קרייוווינג מטורף. נשמע שהולכת להיות עונה עמוסה בכל טוב.
    מחכה להמשך (-:

    השבמחק
  3. איזה שולחן יום הולדת מקסים הכנת! ממש יפיפה... והעוגה נראית סופר טעימה!

    השבמחק
  4. נהדר!!! ואני רואה שמצאת את הפרחים שחיפשת :-))

    השבמחק
  5. נהדר! מחכה לפוסט הבא :)
    נשיקות, מירה

    השבמחק
  6. וואו! איזו השקעה, חבל על הזמן!
    כל הכבוד!! מחכה להמשך :-)

    השבמחק
  7. פיצ'וגעת... אבל אני אחדד את זה בפוסט הבא. תמונת ההצצה אליו מכניסה אותך מבחינתי לפנתאון האמהות המושלמות! (והעוגה מה-זה יפה!)

    השבמחק
  8. ממש חגיגה של ימי הולדת :) לפחות זה נותן לך מנוחה (יחסית) בשאר השנה :):)
    מזל טוב לכולם!!! ואני מחכה כבר לפוסט הפיראטים!!!

    השבמחק
  9. הצליח לי! הללויה!! הפוסט הזה נפתח סף סוף!!
    את רואה, אני מנסה עד שמצליחה!!
    תשמעי, יופי של תמונות ויופי של רעיונות והיורש חמוד ביותר.
    והעוגה.......אה...... אה...... אני גם רוצה!
    נשיקות ♥♥

    השבמחק
  10. מזל טוב !!!
    נראה נפלא :)

    השבמחק