אני לא יודעת מה איתכם, אבל אצלנו תמיד נשארת חבילת מצות מיותמת (מתוך 5 החבילות בכל הארגז) בתום החג.
לפני כמה ימים כשרציתי להעסיק את הג'וניור מצאנו בבית כמה חומרי גלם בסיסיים (מצות/שוקולד/שמנת מתוקה) והכנו עוגה, תוך כדי התגברות על אתגרים, כמו ילדה בת שנתיים שהפכה לחלק אינטגרלי מהרגל שלי.
לפני כמה ימים כשרציתי להעסיק את הג'וניור מצאנו בבית כמה חומרי גלם בסיסיים (מצות/שוקולד/שמנת מתוקה) והכנו עוגה, תוך כדי התגברות על אתגרים, כמו ילדה בת שנתיים שהפכה לחלק אינטגרלי מהרגל שלי.
העוגה הייתה הצלחה מסחררת ומפתיעה. ולאחר כמה שעות לא נותרו אפילו פירורים להעיד על הבליץ שהיה כאן.
אמול נדרשתי לשחזר את ההצלחה וזכרתי לצלם את שלבי ההכנה. זה מתכון בסיסי מאוד ואפשר לשנות ולאלתר כיד הדמיון הטובה עליכם. אם לא נשארו מצות אפשר להשתמש בקורנפלקס או פתי בר או כל פחמימה נחמדת אחרת. לקצפת אפשר להוסיף שוקולד לבן מומס או אינסטנט פודינג.
תצטרכו לסלוח לי על איכות התמונות - אני עדיין "בתולה" בכל מה שנוגע לצילום תהליכים טעימים.
נתחיל:
מפוררים 3-7 מצות לקערה (אם רוצים יבש יותר אז משתמשים ביותר מצות)
זורים מעל סוכר ווניל
מרטיבים בחלב (חצי כוס, או יותר אם רוצים רטוב) ומערבבים
בינתיים לוקחים 200 גר (או יותר) מהשוקולד האהוב עליכם ושוברים לקוביות
אני השתמשתי בחצי חלב חצי מריר
בסיר קטן מעל להבה בינונית ממיסים 50 גר חמאה
ומוסיפים את קוביות השוקולד
מערבבים ומשגיחים כל הזמן על השוקולד שלא יישרף
והנה סיימנו עם השוקולד
שופכים את השוקולד המומס על תערובת המצות והחלב
מערבבים טוב טוב
עד לתערובת אחידה
שופכים לתבנית
ומשטחים באופן אחיד על התחתית.
שולחים את כל העסק להתאוששות במקפיא לרבע שעה לפחות
בזמן שהתערובת מבלה במקפיא מקציפים שמנת מתוקה לקצפת
אחרי רבע שעה (או יותר) מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים את הקצפת על תחתית השוקולד-מצות
מורחים בצורה אחידה על כל התחתית ומחזירים לפריזר לבילוי קצר
אני גם גיררתי שוקולד מעל כל העסק
אחרי ההקפאה הקצרצרה שומרים במקרר.
כמו שכבר אמרתי, זה מתכון מאוד בסיסי. אפשר לשחק בכיף עם כמויות וסוג הפחמימה בבסיס, עם כמויות הנוזלים, עם סוגי השוקולד, עם סוגי הקצפת וגיווניה ועם הקישוט...
כל העסק לוקח בערך 10-15 דקות (לא כולל זמן הקפאה וקירור).
אז עכשיו יש מה לעשות עם שאריות המצות (מבטיחה לכם שבכלל לא מרגישים שהבסיס הוא עם מצה) או סתם לארגן עוגה מהירה כשמשעמם לילדים.
זהו, צלחתי את הסמי-הדרכה הראשונה שלי...
###
המלצה לפני סיום:
האביב הגיע ברוב תפארתו ועונת הטיולים נפתחת. קבלו המלצה על בלוג טיולים וצילומים פשוט, מהנה ומקסים של מרב, בלוגרית אוכל במקור (cook n bake). הבלוג נקרא trips and tips וייספק לכם רעיונות לסופ"שים הקרובים.
(מתוך הבלוג)
תום חופש שמח לכם!
רוב טוב!
זה נראה יאמי, יאמי.
השבמחקזו עוגת כדורי שוקולד אבל עם מצה.
תודה על ההדרכה.
לימור
טוב... אנחנו כבר חיסלנו ארגז אחד (של 2.5 ק"ג) + 2 חבילות. אז רעיון נהדר לעוגת מצות...
השבמחקהולכת לנסות עכשיו למרות שפסח נגמר....
תודה
לימוריתה - זה בדיוק זה! אבל להפתעתנו הרבה, המצות נתנו לעסק טעם ומרקם הרבה יותר נחמד.
השבמחקיופי של הדרכה, יופי של תמונות ויופי של דוגמנות!!! אכן נראה יאמי יאמי!!!
השבמחקנראה לא רע בכלל כל העסק הזה! (ועוד יותר, עושה רושם שזה ממש קל להכנה).
השבמחקהבעיה מתחילה כשהבעל כבר מאס במצות ואם אני אכין דבר כזה, כנראה שאאלץ לאכול את הכל לבד, אז נראה לי שלא כדאי...
למרות שנשארה לי עוד איזה חבילה של שלושת רבעי מצות, ואני לא ממש יודעת מה לעשות איתה (חארם לזרוק).
שרונה
אחלה רעיון ונראה יאמי ביותר. תודה.
השבמחקיוו להיט, עם התוספת של החלב והשמנת המתוקה מלמעלה זה שדרוג רציני של עוגת המצות היבשה והמרירה, ועם קורנפלקס זה בכלל יכול להיות מדליק! :)
השבמחקתודה!! ואחלה צילומים!
שרונה - פשוט אל תגלי לו שאלו מצות. ממש לא שמים לב.
השבמחקאצלינו אוכל מצה בריי כל השנה אבל המתכון הזה בהחלט נראה שווה בדיקה.
השבמחקאיזו שחיתות קולינרית!
השבמחקאנחנו בכלל לא קנינו מצות השנה. אני חושבת שזה עזר לי לשמור על התזונה, כי למצות קשה לי להתנגד.
אגב, אותו דבר עם פצפוצי אורז, הורס! (ובלי קצפת)
חג חמץ שמח!
נראה טעים מאוד!
השבמחקתודה :-)
כמי שעבר חוויה קולינרית אחת או שתים עם הפיצ'ולה-שף, אוכל להעיד כי הפעם בידה מתכון מנצח.
השבמחקאומנם טוב מראה עיניים אך מבחן החיך טוב שבעתיים.
זהירות! חומר ממכר! יש להגיש במנות קטנות ולהרחיק את המקור ככל האפשר ממוקד הארוח.
נראה טעים (מאד) ופשוט (מאד).
השבמחקאני העלתי בחג הזה איזה 200 ק"ג ולא מתכננת להכין יותר עוגות...עד לפחות...יום העצמאות ....
♥♥♥♥♥♥♥♥
נראה מעולה:)
השבמחקאחלה ניצול למצות שנשארו!
עכשיו כשאני חושבת על זה-זו שנה ראשונה שאין מצה מצופה או עוגת מצות אצלנו...
אפילו מצה עם נוטלה לא אכלתי השנה:)
לא נוגעת בדרך כלל במצות אבל זה נראה משהו משהו!! גם אצלנו כל השנה יש חגיגות מצה ברצה ( מצה בריי ) אבל ננסה לשכנע את הבעל והילדים קצת לחרוג ממנהגם ולהכין עוגה כזו. תודה על הרעיון !!
השבמחקנראה טוב... אבל אני עם המצות סיימתי השנה (למרות שאני מאוד אוהבת...) יחכה לפסח הבא...
השבמחקLoolaB
אני מתה על המתכונים שאת מפרסמת, אבל הנה טיפ: בשנים האחרונות אפשר לקנות מצות בבודדים ולא חייב לקנות ארגז שלם אם לא מסיימים אותו. עוד אפשרות היא לקנות ארגז יחד עם איזו שכנה בודדה ולהתחלק.
השבמחק